...Hazan Makamı...

...Hazan Makamı...
Şüphesiz şiirin bir kısmında hikmet vardır.

...Fikir Sancısı...

...Fikir Sancısı...
Duyun bir yerlerde biri sözlerle vurulmuş.

...Tavan Arası...

...Tavan Arası...
Yolu Dünyadan Geçen Her Kelimenin Mekanı.

...Kitaba Dair...

...Kitaba Dair...
Okumalarımdan Arda Kalan ve Kitaplara Dair Her Şey.

Kul Peygamber

22 Nisan 2011 Cuma


KUL PEYGAMBER / MUSTAFA KARATAŞ

Meliklik ve kulluk arasındaki seçimi sorulduğunda kulluk diyen bir peygamber, dünya servetinin ayakları altına serilecek peygamberin kulluğu seçişi, Ebu Cehillerin, iste sultanlık verelim, iste mal mülk verelim, iste şeref verelim önerilerine sükut edecek kadar müstesna..

Taifte zülme uğrayıp, İsrafil’in iste şu dağı başlarına geçireyim demesine rağmen belki onların soyundan gelecek Müslümanların olacağını düşünerek merhamet eden bir kullun duaya sığınışı..“Ya Rabbi! Gücümün zayıflığını sana arz ediyorum.Takatim azaldı.İnsanlara gücüm yetmiyor.Sen merhametlilerin en merhametlisisin.Sen benden razı olduktan sonra onların yaptıklarına aldırmıyorum.Onların zulmünden senin karanlıkları aydınlatan nuruna sığınıyorum.Senin gazabından kızgınlığından ahiret salahına ve senin rızana sığınırım.” diyerek acizliği kabul eden bir peygamber..

İnsanların kavgalarının gürültüsünün dünyaya zulmettiği bir çağ da sükuneti,merhameti yeryüzüne hakim kılma çabasında bir kul.. Tüm gelmiş geçmiş günahları affedildiği halde secdede geçen bir ömür.Onun güzelliğine nazaran sözlerin aciz kaldığı günümüz dünyasında onun dünyasına eğilmeya çalışan yazar kulluğun zirvesindeki bir peygamberin kulluğunu gözler önüne seriyor, okunulası lakin ibret alınası bir eser..


K.Saat


2 yorum:

filan nisa dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
K . Saat dedi ki...

Gerçekten çok etkileyici, ben teşekkür ederim yorumunuz için..

22 Nisan 2011 13:54

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkürler... (:

 

2009 ·Ruz-i Ceza by Keziban Saat, Free Blogger Templates