...Hazan Makamı...

...Hazan Makamı...
Şüphesiz şiirin bir kısmında hikmet vardır.

...Fikir Sancısı...

...Fikir Sancısı...
Duyun bir yerlerde biri sözlerle vurulmuş.

...Tavan Arası...

...Tavan Arası...
Yolu Dünyadan Geçen Her Kelimenin Mekanı.

...Kitaba Dair...

...Kitaba Dair...
Okumalarımdan Arda Kalan ve Kitaplara Dair Her Şey.

Bizim Firavun

29 Nisan 2011 Cuma

BİZİM FİRAVUN / DR.REŞİT HAYLAMAZ


Firavun,krallık veya sultanlığı ifade eden bir kelime olmasına rağmen zulümle o kadar bütünleşmiştir ki zikri geçtiğinde akla Mısır’a hükmeden krallardan ziyade zulüm ve tiranlık gelmektedir.Hatta denilebilir ki bu kelime artık zulmü ifade adına milletlerin ortak kullandığı bir sözcük haline gelmiştir.
Her ümmetin bir firavunu vardır ve tarih içinde pek çok örneği bulunan firavunlardan Efendimiz (sav)’in payına düşeni Ebu Cehil olmuştur.O adeta kendisinden önceki firavunların mini bir prototipi gibidir.
Ebu Cehil,ilk olmadığı gibi son da değildir,o,dün olduğu gibi bugün de vardır ve yarınları yaşayanlar da maalesef bu tiran örnekleriyle karşılaşacaklardır.
Bizim Firavun.Ebu Cehil portresi sunmaya matuf bir çalışma,onun “numara” ve “drop”unu ortaya koyup elbisesinin ölçülerini verme istikametinde bir adım.Farkı,onu tarihte kalmış bir kimlik olarak görme yerine bugün ve yarınlarda ortaya çıkmış ve çıkacak firavunları teşhis etme de elimize ipuçları veriyor olması.Bir diğer ifadeyle kıtalar arası faaliyetlerinde Ebu Cehil’i yakalayıp günümüz insanına tanıtma hedefi taşıması.

Arka kapaktan..

Kitabı okudukça güncel hayattan yansımalar bulacağınıza eminim,çığırtkanlıkların, hırsın ve zulmün hala içimizde nasıl salındığına yeniden şahit olacağınızı düşünüyorum.

Okunulası bir eserdi..


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkürler... (:

 

2009 ·Ruz-i Ceza by Keziban Saat, Free Blogger Templates