...Hazan Makamı...

...Hazan Makamı...
Şüphesiz şiirin bir kısmında hikmet vardır.

...Fikir Sancısı...

...Fikir Sancısı...
Duyun bir yerlerde biri sözlerle vurulmuş.

...Tavan Arası...

...Tavan Arası...
Yolu Dünyadan Geçen Her Kelimenin Mekanı.

...Kitaba Dair...

...Kitaba Dair...
Okumalarımdan Arda Kalan ve Kitaplara Dair Her Şey.

Aynalar Koridorunda Aşk / Mustafa Ulusoy

24 Mart 2010 Çarşamba

AYNALAR KORİDORUNDA AŞK/MUSTAFA ULUSOY

          Mustafa Ulusoy ismini tanımama vesile olan kitap.Kitabın ilk baskılarından birini arkadaşımın kitapları arasında görünce, sıradan bir aşk romanıdır diye düşünmeden kendimi alamadım fakat ismi dikkatimi çekmişti ve kapak yazısını okudum. "Binlerce aşk romanı yazılmış, ama aşkın romanı yazılmamıştı. Psikiyatrist doktor Mustafa Ulusoy, aşkın romanını yazdı." bu yazı oldukça dikkatimi çekmişti, aşk romanlarını sevmiyordum ve aşkı anlattığını iddia ediyordu, bu cümle ve kitabın isminin dikkatimi celbetmesi ile harika bir dünyaya adım attığımı ve aşka hiç bu yönlerden bakmadığımı fark ettim.

          Kitabın daha ilk sayfalarında aynalarla dolu bir koridorda yürümeye çalışan birinin suretini görememesinden sonra yaşadığı o büyük hezeyanla karşı karşıya kalıyorsunuz.Bu hezeyanı aşka benzeten yazar ilk sayfalarda okuyucuyu kitaba bağlamayı başarıyor.

           Kitabın kahramanı Dr.Mavi ile acı çeken insanların dünyasına farklı açılardan bakarak, aşkın görünmeyen yüzünü keşfediyorsunuz.Mutlak yaratıcının mutlak sevgisini her satırda biraz daha içinize sindirdiğiniz kitap, aşkın insanın ruh dünyasında nasıl yankı bulduğunu bir seyirci edasıyla izleme olanağı veriyor ve bolca tefekküre yelken açıyorsunuz.

        Kitap terapi niteliğinde, okuyanı oldukça rahatlatıyor ve düşünmeye sevk ediyor.Kitap bittikten sonra günlerce düşündüm Dr.Mavi'nin söylediklerini ve insanları daha iyi anlamaya başladığıma inandım.Bilmediğim aşkı bilmediğim bir boyutta sunan bu eşsiz eseri ısrarla tavsiye ediyorum ve iddia ediyorum ki bizler aşkı sadece acı çekmekten ibaret sanıyoruz, oysaki mutlak aşk yanıbaşımızda daha sıcak ve eşsiz güzellikte.

        İnsanın Temel Acıları Üçlemesi'nin birinci kitabı olan Aynalar Koridorunda Aşk, bende ziyadesiyle farklı ufuklar açtı ve kitabı bir çok arkadaşıma ısrarla tavsiye ettim, gerekirse zorla okuttum... (: İki kez okuduğum nadir kitaplardan biri ve benim başucu rehberim oldu...

        İyi okumalar....






 

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Annemin Tv Net'teki programını sevdiği psikolog :) Bizim gazetede geçenlerde röportajı çıkmıştı. Benim gözüme çarpıyor hoşuma gidiyor kendisi yazıları :) Bu kitabıda bakayım elime geçerse okuyacağım inşaallah :)

29 Mart 2010 15:50
K . Saat dedi ki...

Tv netteki programıda çok güzel, yayın kirliliğine takılıp kalmaktansa bu tip yayınları izlemek daha güzel.Kitaba ilk önce önyargı ile bakmıştım ama okuduktan sonra çok beğendim... İnşaAllah eline geçer biran önce... (: Okumanı isterim...
İyi okumalar Ömer Feyyaz...

7 Nisan 2010 04:14
uzun hikaye dedi ki...

Irvin yalom'dan sonra psikologlara daha mesafeliydim ama Aynalar Koridorunda Aşk'la bu düşüncemi kırmaya başladım:)tavsiyelerinize katılıyorum...

1 Mayıs 2010 01:46
K . Saat dedi ki...

Üstün Dökmen dışında bir psikologun kitabını okumamıştım o sebeple bu tarz kitaplar hakkında fazla bilgim yok ama Mustafa Ulusoy'un bu konuda çok iyi olabileceğine inanıyorum.
Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için.

1 Mayıs 2010 08:52
Unknown dedi ki...

geçen yıl okumuştum bu eseri..düşünmeye sevkeden,insanalara ve olaylara bakış açımızı değiştiremeye vesile olan bir eser..bu yorumlar ve şuan bulunduğum ruh hali üzerine sanırım birkez daha okumalıyım :))

22 Mayıs 2010 05:41
K . Saat dedi ki...

:) Gönlüne inşirah güzelim inşaAllah....
Çok güzel gerçekten, sürekli okunası, baş ucu kitabım benimde...
Teşekkür ederim yorumun için...

22 Mayıs 2010 08:25
Adsız dedi ki...

3 yıl önce okul bittiğinde evinde okumaya başladığım bu kitabı şimdi bitirmek nasip oldu. Ey dost konuşmaya bile cesaretim yok. Kalbim ve dualarım hep seninle...

30 Temmuz 2012 02:58
K . Saat dedi ki...

Bir isim bahşetsen olmaz mı konuşmaya bile cesareti olmayan dost :)

30 Temmuz 2012 03:51

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkürler... (:

 

2009 ·Ruz-i Ceza by Keziban Saat, Free Blogger Templates