...Hazan Makamı...

...Hazan Makamı...
Şüphesiz şiirin bir kısmında hikmet vardır.

...Fikir Sancısı...

...Fikir Sancısı...
Duyun bir yerlerde biri sözlerle vurulmuş.

...Tavan Arası...

...Tavan Arası...
Yolu Dünyadan Geçen Her Kelimenin Mekanı.

...Kitaba Dair...

...Kitaba Dair...
Okumalarımdan Arda Kalan ve Kitaplara Dair Her Şey.

Kepazelik var kepaze olan yok

12 Mayıs 2010 Çarşamba

KEPAZELİK VAR KEPAZE OLAN YOK

           Gazeteleri didik didik okuyan insanlar bilir,gazetelerin kuytularında,üçüncü sayfa haberi dediğimiz haberler son zamanlarda öylesine tüyler ürpertici ki her haberde gözlerim fal taşı gibi açılıyor ibretle.Bu haberler belki bir çokları için anlık "ahhh,vahhh,vay bee" tepkileri ile karşılanarak geçiştirilse de nasıl bir hale geldiğimizin ayak izlerini taşıyor.Bu tip haberlere alışan insanlar artık şaşkınlıklarını yitirdi, her şeye hazırlıklı ama duyarsız varlıklar haline geldik fakat bunların yanı sıra duyarsızlığımızı bir umursama dürtüsüyle harekete geçiren bir konu daha var, 'SKANDAL' .Manşetlerden çarşaf çarşaf verilen nitelikli haber niteliğindeki bu haberler uyuyan insanlığımıza göz kırpsa da uyandırmaya yetmiyor maalesef, rüyanın etkisi ile olsa gerek saçma yorumların, açıklamaların serinliğinde uyumaya devam ediyoruz.
         
         SKANDAL kelimesi Fransızca kökenli bir kelime olup " tökezlemek, engel teşkil etmek" anlamlarına geliyormuş, batı toplumlarında ise bu kelime dini duyarlılığında etkisi ile halkın vicdanını rencide eden olayların ortaya çıkmasına deniyormuş.Dini duyarlılık denilince hassasiyetimizin olduğu, aklımızda yer eden önceliklerimizin önüne geçmeli.Yaşadığımız son SKANDAL'ımız hayırlı uğurlu olmak üzeremidir bilinmez ama durumun vahameti gerçekten düşündürücü.

         Siyaset tarihimizin derinliklerini teşkil etmek için dibe dibe giden bir partinin şanlı tarihini bir SKANDAL ile noktalaması gerçekten üzücü.Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor değil mi, kimileri üzüldü kimileri sevindi,insanlık hali ama insanlık adına ne kadar acı. Normal görünüpte anormal olan ise İsmet Özel'in deyimiyle 'Kepazelik var ama kimse kepaze olmuyor!' Gündemi takip ederken sizde de aynı düşünce oluşmuyor mu? Yazılıyor çiziliyor hatta bu eğlence konusu oluyor, hepsi normal, bilinen insan tepkileri diye düşünüyorum. Düşündüğüm diğer nokta ise kimsenin kepazelikle ilgilenmiyor oluşu, ahlak dışı bir olgunun olağan karşılanması zira bahsi geçen kişinin görevinin başına gelmesi için açlık grevi bile başlatılmış, bu da bu tip hadiselerin makul karşılanıyor olması anlamına gelmez mi, bir SKANDAL vicdanları rahatsız etmiyor ve hayat, daha doğrusu menfaat ilişkileri devam ediyor.

          Müslüman bir toplumda böyle bir hadise yüz kızartacağı yerde, bu bir komplo yaygarası yapılıyorsa, hangi çukurda olduğumuzu görmek için etrafımıza şöyle bir bakalım.Bu tip hadiselere öylesine alışmışız ki ağlanacak halimize gülüyoruz. Menfaat hesabı yapma gibi bir problemim olmadığı için ahlakın bu denli yerlere serilmesine üzüldüm ancak. Bu geminin nereye gittiğini gerçekten merak ediyorum, zira açılan her yara bütün geminin batışıyla sonuçlanacak ve dibe giden bir gemide menfaat hesabı yapanları anlamakta zorlanıyorum, yoksa bu gemi Nuh'un gemisi değilde biz batıyor muyuz?

          Umutsuz değilim yinede, uyuşmuş vicdanlarımızın gereken tepkiyi verebilecekleri sağlıklı günlerin geleceğine inanıyorum.Yine ağırlık müslümanların omuzlarına yükleniyor, bozuk terazinin kefelerini dengelemek dualara ve ahlaki duyarlılığımıza düşüyor.

Allah'ın Rahmeti üzerimize olsun...

K.Saat

4 yorum:

ack dedi ki...

Her SKANDAL'dan bir ders çıkarmak temennisiyle, fikrine sağlık...

14 Mayıs 2010 10:51
K . Saat dedi ki...

Amin inşaAllah...
Teşekkürler, yorumuna sağlık...

14 Mayıs 2010 14:16
siyahnur dedi ki...

Bu geminin nereye gittiğini gerçekten merak ediyorum, zira açılan her yara bütün geminin batışıyla sonuçlanacak ve dibe giden bir gemide menfaat hesabı yapanları anlamakta zorlanıyorum, yoksa bu gemi Nuh'un gemisi değilde biz batıyor muyuz?


Allah muhafaza

22 Haziran 2010 03:32
K . Saat dedi ki...

amin,amin...

22 Haziran 2010 03:34

Yorum Gönder

Yorumunuzu esirgemediğiniz için teşekkürler... (:

 

2009 ·Ruz-i Ceza by Keziban Saat, Free Blogger Templates